Критерії оцінки оптимальної структури фінансового забезпечення інноваційної діяльності підприємств - Рачинська, Г. В. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2007)
Визначено причини слабкого фінансування інноваційної діяльності підприємств, сформульовано основні критерії оцінки оптимальної структури фінансового забез¬печення, а також запропонований спосіб їхнього розрахунку. Розроблено алгоритм вибору оптимального джерела фінансування інноваційного проекту на основі поетап¬ного розрахунку вартості залучення одного джерела фінансування, комбінації джерел і порівняння витрат за цими методами із заданими допустимими величинами за конкретним проектом. The reasons of the weak financing of innovative activity of enterprises are definite, the basic criteria of estimation of optimum structure of the financial providing are formulated, and also the offered method of their computation. In the article there is the developed algorithm of choice of optimum source of financing of innovative project on the basis of stages computation of cost of bringing of one source of financing, combination of sources and comparison of charges in after these methods with the set possible sizes on a concrete project.
Keywords: фінансування; структура; критерії; інновації; financing; structure; criteria; innovation