Аналіз систем орієнтації вітроколіс - Корендій, В. М. (Видавництво Львівської політехніки, 2012)
Розглянуто існуючі сьогодні конструкції систем орієнтації горизонтально-осьових вітроколіс за напрямком повітряного потоку. Проаналізовано можливості їх застосування у різних типах вітроустановок та вказано на переваги і недоліки. The actually existing constructions of the orientation systems of horizontal axis wind-wheels after the direction of air-flow are considered. The possibilities of their application in different types of wind turbines are analyzed and the advantages and faults are shown.