Національне питання у програмних документах західноукраїнських християнських об'єднань 1920-х – 1930-х рр. - Нагірняк, А. Я. (Видавництво Львівської політехніки, 2010)
Досліджена діяльність українських партій та суспільно-політичних об'єднань Західної України клерикально-консервативного спрямування – УХО, УКС, УКНП (УНО). З'ясовано місце національного питання у їх програмах. Розкрито погляди на характер українсько-польських відносин митрополита Андрея Шептицького та єпископа Григорія Хомишина. In the article activity of Ukrainian parties and social and political associations of conservative-clerical direction in Western Ukraine - UKA, UKS, URNP (UNA)- is explored. The place of national question in their programs is found out. Looks to character of ukrainian-polish relations of metropolitan Andrey Sheptitsky and bishop Grigory Komishin are exposed.