Ігрова модель системи з авторитарним прийняттям рішень - Кравець, П. О.; Kravets, Petro (Видавництво Львівської політехніки, 2018)
Побудовано стохастичну ігрову модель прийняття рішень в ієрархічних системах з авторитарним стилем управління. Розроблено адаптивний рекурентний метод для розв’язування стохастичної гри в умовах апріорної невизначеності на основі стохастичної апроксимації умови доповняльної нежорсткості, яка описує розв’язки гри за Нешем у змішаних стратегіях. Виконано комп’ютерне моделювання стохастичної гри прийняття рішень в авторитарній ієрархічній системі зі структурою бінарного дерева. Досліджено вплив параметрів на збіжність ігрового методу.

The stochastic game model of decision making in hierarchical systems with an authoritarian style of management was constructed. An adaptive recurrent method for solving a stochastic game under a priori uncertainty is developed on the basis of stochastic approximation of the complementary slackness condition, which describes the solutions of the game by Nash in mixed strategies. A computer simulation of a stochastic decision making game in an authoritarian hierarchical system with a binary tree structure is performed. The influence of parameters on the convergence of the game method is investigated.
Game model of the system with authoritarian decision making
Keywords: ієрархічна система; авторитарне прийняття рішень; стохастична гра; умови невизначеності; hierarchical system; authoritarian decision-making; stochastic game; uncertainty conditions; 004.852; 004.94