Сьогодення: нові пріоритети та акценти у філософії освіти - Семенюк, Едуард (Видавництво Львівської політехніки, 2012)
Філософія освіти є дуже важливим розділом філософської теорії, оскільки сфера освіти визначає майбутнє суспільства. Велике значення для розвитку сучасної освіти мають антропоцентрична парадигма, екологізація та інформатизація суспільства, формування творчого мислення, концепція навчання впродовж усього життя тощо. Philosophy of education is a very important of philosophical theory so long as the sphere of education determines the future of society. Anthropocentric paradeigma, ecologization and informatizion of society, forming of the creative thinking, concept of education during one’s life-time et cetera are of great importance for the modern education development.
Nowadays: the new prioritities and accents in philosophy of education
Keywords: філософія освіти; антропоцентрична парадигма; екологізація освіти; філософія сталого розвитку; екологічна філософія; інформатизація освіти; формування творчого мислення; навчання впродовж усього життя; philosophy of education; anthropocentric paradeigma; ecologization education; sustainable development philosophy; environmental philosophy; informatizion of education; forming of the creative thinking; education during one’s life-time