Свобода вираження поглядів як суб’єктивне юридичне право (загальнотеоретична характеристика) - Ярмол, Л. В. (Видавництво Львівської політехніки, 2015)
Проаналізовано загальнотеоретичні положення щодо свободи вираження поглядів як суб’єктивного юридичного права. Визначено поняття свободи вираження поглядів як суб’єктивне юридичне право. Розкрито елементи свободи вираження поглядів Сформульовано окремі пропозиції стосовно удосконалення законодавства України щодо свободи вираження поглядів. Проанализированы общетеоретические положения о свободе выражения мнения как субъективного юридического права. Определено понятие свободы выражения мнения как субъективного юридического права. Раскрыты элементы свободы выражения мнения. Сформолированы отдельные предложения по усовершенствованию законодательства Украины о свободе выражения мнения. General theoretical provisions on the freedom of expression as a subjective legal right are analyzed. Besides, the notion of freedom of expression is defined as a subjective legal right. Elements of freedom of expression are revealed. Certain proposals as to the improvement of national legislation on freedom of expression are introduced.
Свобода выражения мнения как субъективное юридическое право (общетеоретическая характеристика)
Freedom of expression as a subjective legal right (general theoretical analysis)
Keywords: свобода вираження поглядів; суб’єктивне юридичне право; можливості; права; структурні елементи; інформація; свобода выражения мнения; субъективное юридическое право; возможности; права; элементы; информация; freedom of expression; subjective legal right; opportunities; rights; elements; information