Optimization of Isocratic Ion Chromatography Methods for Simultaneous Inorganic Anions and Carboxylic Acids Determination - Pecyna-Utylska, Paulina; Michalski, Rajmund (Видавництво Львівської політехніки, 2022)
Перевірено можливість кількісного окиснення альдегідів до карбонових кислот та їх визначення методом ізократної йонної хроматографії з кондуктометричним детектором. З використанням хроматографії розроблена і перевірена методологія одночасного розділення неорганічних аніонів (F-, Cl-, NO2-, Br-, NO3-, PO43-, SO42-) та карбонових кислот (форміат, ацетат та оксалат). Проведені випробовування шести аніонообмінних колонок. Встановлено, що найкращі результати отримані для колонки Dionex IonPac AS10 з 50мМ елюентом NaOH і швидкістю потоку 1,0 мл∙хв-1.

As a part of preliminary studies, the possibility of quantitative oxidation of aldehydes to carboxylic acids and their determination by isocratic ion chromatography with conductometric detection has been tested. A methodology for the simultaneous separation of inorganic anions (F-, Cl-, NO2-, Br-, NO3-, PO43-, SO42-) and carboxylic acids (formate, acetate and oxalate) by using isocratic ion chromatography with conductivity detection have been developed and validated. Six anion-exchange columns were tested. The best results were achieved for Dionex IonPac AS10 column with 50mM NaOH eluent and flow rate of 1.0 mL∙min-1.
Оптимізація методів ізократної йонної хроматографії для одночасного визначення неорганічних аніонів і карбонової кислоти
Keywords: аніони; йонна хроматографія; валідація; оптимізація; anions; ion chromatography; validation; optimization