Ідеологічні джерела та практичні виходи львівського регіоналізму міжвоєнного періоду XX століття - Джигіль, Ю. Є.; Якубовський, І. В. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2004)
Архітектура – сплав ідеології замовника та проектанта. Архітектура після Першої світової війни та революції у Російській імперії яскраво демонструє вплив ідеологій різного штибу на архітектуру та будівництво. В статті зроблено спробу окреслити основні ідеологічні джерела та практичні виходи східноєвропейської архітектури, зокрема, львівського регіону в ХХ столітті.