Дослідження кінетичних закономірностей димеризації 2,3-диметилбута-1,3-дієну - Костів, І. С.; Маршалок, Г. О.; Ятчишин, Й. Й.; Полюжин, І. П. (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
Досліджено кінетичні закономірності димеризації 2,3-диметилбута-1,3-дієну як реакції другого порядку, яка відбувається за двома паралельними напрямками. Експериментальні кінетичні дані були отримані методом газохроматографічного аналізу. Отримані активаційні параметри димеризації 2,3-диметилбута-1,3-дієну свідчать про перебіг реакції у кінетичній області. Kinetic regularities of 2,3-dimethyl-buta-1,3-diene dimerization as a second-order reaction taking place in two parallel directions have been researched. Experimental kinetic data were obtained by gas chromatography. The activation parameters obtained for 2,3 dimethyl-buta-1,3-diene dimerization indicate that the reaction takes place in the kinetic region.
Keywords: 2,3-диметилбута-1,3-дієн; димеризація; кінетичні закономірності; 2,3-dimethyl-buta-1,3-diene; dimerization; kinetic regularities