Особливості розподілу середніх швидкостей сейсмічних хвиль у насувних і піднасувних відкладах у межах Крукеницької підзони Більче-Волицької зони - Гневуш, О. С.; Гневуш, В. В. (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
Відомості про положення, форму, склад відкладів насуву необхідні також для підвищення точності структурних побудов при інтерпретації сейсмічних матеріалів. Внаслідок значної відмінності швидкостей в стебницьких (насунутих) і сармат-баденських (піднасувних) відкладах існує великий, при чому змінної величини горизонтальний градієнт швидкості в середовищі. Сведения о положении, форме, составе отложений надвига необходимы также для повышения точности структурных построений при интерпретации сейсмических материалов. В результате значительного отличия скоростей в стебницких (надвиговых) и сармат-баденских (поднадвиговых) отложениях существует большой, причем переменной величины горизонтальный градиент скорости в среде. Information about the position, shape, composition of sediments thrusts are also needed to improve the accuracy of structural theories in the interpretation of seismic data. Due to significant differences in the rates Stebnytska (thrust) and the Sarmatian-Badenian (underthrust) deposits is large, with a variable gradient of the horizontal velocity in the medium, and the boundary thrust and underthrust sediments should consider the effect of refracted seismic waves.
Особенности распределения средних скоростей сейсмических волн в надвиговых и поднадвиговых отложениях в пределах Крукеницкой подзоны Бильче-Волицкой зоны
On peculiarities of average velocity distribution in thrust and underthrust deposits within the Krukenytska subzone of Bilche-Volytska zone
Keywords: насунуті, піднасувні породи; швидкість; сейсмокаротаж; горизонт; градієнт; насунутые, поднадвижные породы; скорость; сейсмокаротаж; горизонт; градиент; thrust, underthrust sediments; velocity; seismic well logging; horizon; gradient