Дослідження процесів біологічного очищення побутових стоків від сполук нітрогену - Савчук, Л. В. (Видавництво Львівської політехніки, 2012)
Наведено результати експериментальних досліджень процесів усунення з побутових стоків сполук Нітрогену біологічними методами. Встановлено, що для досягнення вмісту азоту в очищених стоках у кількостях, допустимих для скидання в довкілля, біологічне очищення слід проводити в анаеробно-аноксидно-аеробних умовах. The results of experimental researches of removal from domestic wastewater nitrogen compounds biological methods. Found that to achieve nitrogen in treated wastewater in amounts acceptable for discharge into the environment, biological treatment should be carried out in anaerobic-aerobic-anoksydno conditions.
Keywords: стічні води; сполуки Нітрогену; біологічне очищення; аеробні процеси; аноксидні процеси; анаеробні процеси; wastewater; nitrogen compounds; biological treatment; aerobic processes anoksydni processes; anaerobic processes