Лінійний електромагнітний привід зворотно-поступального руху - Гащук, П. М.; Білозор, Р. Р. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2005)
Розглянуто принципи побудови циліндричних електромагнітних лінійних двигунів зворотно-поступального руху, що застосовуються як безпосередній вібропривід в техніці й медицині. Описано режими крокової роботи двигуна та штучного дроблення його кроку, наводиться приклад побудови електронної системи керування.

The principle of the construction cylindrical electromagnetic linear motors action-revers movement, that used as direct vibrodrive in techniques and medicine are considered. The regimes of stepping function, artificial motor step division and structure of the electronic control system are given.
Keywords: 621.313.175; 621.314.1