Про пов’язання архітектурного вирішення Афінського акрополя і монументальних комплексів Північної Припонтиди - Дида, І. А. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
Викладено порівняльний аналіз архітектурної композиції акрополів давньогрецького часу в місті Афіни та в місті Пантікапей у Тавриді, а також комплексів монументальної забудови в містах Елладита Боспорського царства. A comparative analysis of the architectural composition of the ancient Greek acropolises in the towns Athens and Panticapei in Taurida and the complexes of monumental building in the towns of Ellada and the Bosphorus kingdom is given.