Люстрація як механізм захисту основ демократії та прав людини в Україні - Ковальчук, Віталій; Пивовар, Майя; Kovalchuk, Vitaliy; Pyvovar, Mayya; Ковальчук, Виталий; Пивовар, Майя (Видавництво Львівської політехніки, 2017)
Досліджено правову природу люстрації як одного з механізмів забезпечення основ демократії та прав людини. Проаналізовано досвід проведення люстрації в Україні та зарубіжних країнах.

Research is devoted to the legal nature of lustration as one of the mechanisms of the foundations of democracy and human rights securement. The article analyzes the experience of lustrationin Ukraine and foreign countries.

Исследование рассматривает правовую природу люстрации как одного из механизмов обеспечения основ демократии и прав человека. Анализируется опыт проведения люстрации в Украине и зарубежных странах.
Lustration as the mechanism of the foundations of democracy and human rights protection in Ukraine
Люстрация как механизм защиты основ демократии и прав человека в Украине
Keywords: люстрація; демократія; публічна влада; lustration; democracy; public authority; люстрация; демократия; публичная власть; 340.12