Право на громадський протест як основоположне право людини та конституційні механізми його реалізації - Ковальчук, О. Б. (Видавництво Львівської політехніки, 2014)
Досліджено проблему конституційних способів запобігання нелегітимним діям органів державної влади, одним з яких є реалізація права громадян на протест. Відзначається, що це право можна вважати одним із основоположних прав людини. Исследована проблема конституционных способов предотвращения нелегитимных действий органов государственной власти, одним из которых является реализация права граждан на протест. Отмечается, что это право можно считать одним из основополагающих прав человека. The problem of the constitutional means of prevention of state authorities illegitimate conduct is researched. One of such means is the realization of human right to protest. It is noted that this right can be considered as one of the fundamental human rights.
Право на гражданский протест как основополагающее право человека и конституционные механизмы его реализации
Тhe right to social protest as the fundamental human right and the constitutional mechanisms of its realization
Keywords: легітимність влади; делегітимація влади; громадянський протест; право на мирні зібрання; конституційно-правові механізми забезпечення права на протест; легитимность власти; делегитимация власти; гражданский протест; право на мирные собрания; конституционно-правовые механизмы обеспечения права на протест; legitimacy of authority; illegitimacy of authority; social protest; right to peaceful assembly; constitutional and legal mechanisms to guarantee the right to protest