Simulation of experimental data by statistical distributions of Cauchy, Maxwell and Boltzmann - Kuzmynykh, M. (Видавництво Львівської політехніки, 2018)
Виконано моделювання і статистичний аналіз випадкових даних, розподілених за законами Коші або Коші–Лоренца, Гіббса, Максвелла і Больцмана, та змішаних розподілів на їх основі. Здійснено комп’ютерне моделювання статистичних середніх і дисперсії.

The paper is simulation and statistical analysis of random data, distributed by the laws is executed of Cauchy or the Cauchy-Lorentz, Gibbs, Maxwell and Boltzmann and mixed on their basis distributions. Computer simulation of statisticalmean and dispersion was carried out.
Моделювання даних експерименту статистичними розподілами Коші, Максвелла і Больцмана
Keywords: ймовірнісний розподіл; статистичне моделювання; статистичні середні та дисперсія; probability distribution; statistical simulation; statistical mean and dispersion; 004.9