“Деварваризація” античного соціуму як соціокультурний феномен - Пантелєєва, Ірина (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
Стверджується, що процес “деварваризації”, притаманний римському суспільству, зумовлений соціокультурними детермінантами римської культури; визначаються причини, що спричинили “деварваризацію” римського суспільства зокрема і античного соціуму загалом. In article to analyze socio-cultural phenomenon typical for Roman society – process of “debarbarisation”; this process is proved to be caused by socio-cultural determinants of Roman culture; the reasons defining “debarbarisation” of the Roman society, in particular, and antique socium, in general, are defined.
“Debarbarisation” of antique society as social and cultural phenomenon
Keywords: античний соціум; греко-римська цивілізація; "деварваризація"; соціокультурний феномен; antique socium; Сreek and Roman civilization; “debarbarisation”; sociocultural phenomenon