Розробка сценаріїв діалогів графічного редактора електричних схем системи схемотехнічного проектування “Micro-PC” - Маркелов, О. Е. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2001)
Обґрунтовано необхідність подальшого розвитку моделей діалогових систем (ДС) у розробці САПР. Проведено створення сценаріїв діалогової взаємодії користувача з графічним редактором принципових електричних схем та його основних складових. Здійснено систематичний пошук об’єктів, елементів при програмуванні та взаємозв’язків між ними методом “Матриці взаємодій”. Показано застосування системно проаналізованих особливостей та принципів розробки сценаріїв на прикладі графічного редактора електричних схем “Schematic_2002” для навчально-дослідної системи схемотехнічного проектування “Місго-РС”.

The necessity of the further development of the dialogue systems model for the CAD development was proved. Creation of the user dialogue scripts interaction and the electrical schematic graphic editor and its basic components are carried out. The systematic search of objects, elements in programming and links between them (an interaction matrix method) was done. The usage of the systematically analyzed features and principles of the script development was shown. The Graphical Editor “Schematic_2002” for the “Micro-PC” circuit design training simulator was the example of the usage of the script development.
Keywords: 004.514.62; 621.382.33