Загальні напрямки еволюції об’ємно-планувальної структури квартир в Україні - Урсатій, Х. В. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2009)
За останні 30–40 років житлове будівництво України пройшло складний шлях модернізації та вдосконалення. Характерним став певний відхід від традиційного уявлення прок вартиру, що сформувався за останні півсторіччя, а саме для житло вих багатоквартирних будинків другої половини ХХ ст. (цегляних і панельних), для яких характерні чіткість та одноманітність планувальної структури. For the last 30-40 years in an available housing of Ukraine has passed a complex way of modernization and perfection. The greater attention began to be given quality of habitation, instead of its quantity.