Імпульсна нейронна мережа типу “K-WINNERS-TAKE-ALL” - Тимощук, П. В. (Видавництво Львівської політехніки, 2017)
Описано імпульсну нейронну мережу неперервного часу типу “K-winners-take-all”, яка ідентифікує К найбільші з-поміж N входів, де керуючий сигнал 1 £ K < N . Мережа описується рівнянням стану, що містить шлейф імпульсів, і вихідним рівнянням. Мережа спроможна досягати теоретично довільної скінченної швидкості збіжності до KWTA-режиму. Отримані теоретичні результати проілюстровано прикладом комп’ютерного моделювання, який демонструє ефективність мережі.

An impulse continuous-time K-winners-take-all neural network which is capable of identifying the largest K of N inputs, where a command signal 1 £ K < N is presented. The network is described by a state equation with an impulse train and by an output equation. The network is capable to reach theoretically arbitrary finite convergence speed to the KWTA operation. Theoretical results are derived and illustrated with computer simulation example that demonstrates the network’s performance.
Keywords: мережа неперервного часу; нейронна мережа типу “K-winners-takeall”; рівняння стану з шлейфом імпульсів; дельта-функція Дірака; Continuous-time network; K-winners-take-all neural network; state equation; impulse train; Dirac delta function; 004.032.026