Насильство в політиці і практиці сталінського тоталітарного режиму (історико-правовий аспект) - Ряшко, В. І.; Ряшко, О. В. (Видавництво Львівської політехніки, 2015)
Проаналізовано проблему насильства в політиці і практиці сталінського тоталітарного режиму, сутність якої полягає в фізичному знищенні та морально- психологічному пригноблені і підкоренні всіх громадян держави. Ефективним методом реалізації цього політичного курсу партії більшовиків на чолі зі Сталіним була політика насильства, репресій, терору і страху, безправність людини перед тоталітарною владою. Вся ідеологія, політика і практика сталінського тоталітарного режиму за своєю сутністю була антинародною, антиправовою, антигуманною, в основі якої було насильство, репресії, ігнорування режимом прав і свобод людини. Анализируется проблема насилия в политике и практике сталинского тоталитарного режима, сущность которой заключается в физическом уничтожении и морально-психологическом угнетении и подчинении всех граждан государства. Эффективным методом реализации этого политического курса партии большевиков во главе со Сталиним было насилие, репрессии, террор и страх, бесправие человека перед тоталитарной властью. The problem of violence in politics and practice of Stalin’s totalitarian regime, the gist of which lied in the physical destruction, moral and psychological oppression and conquest of all citizens of the state is analysed. The effective methods of the implementation of this programme were the politics and practice of violence, repressions, terror and fear, the lack of human’s rights before the Soviet authorities.
Насилие в политике и практике сталинского тоталитарного режима (историко-правовой аспект)
Violence in the policies and practices of the Stalinist totalitarian regime (historical and legal aspects)
Keywords: народ; політика; право; свобода; практика; насильство; тоталітаризм; терор; репресії; репресивно-каральні органи; ворог народу; народ; политика; право; свобода; практика; насилие; тоталитаризм; террор; репрессии; карательно-репрессивные органы; враг народа; people; politics; practice; terror; totalitarianism; repressions; freedom; violence; retaliatory and repressive bodies; enemy of the people