Системний підхід до характеристики світового господарства - Фірстова, О. Ю. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2005)
Світове господарство розглянуто як систему і досліджено можливості застосування до нього Теорії систем. Проаналізовано глобалізаційні процеси як вияв системних властивостей світової економіки.

The world economy as a system and opportunities of System’s Theory application to it are considered. Processes of globalization as a display of systems properties of world economy are analyzed.
Keywords: 339.97