Специфікація мережі прототипів для САПР розподіленої інформаційної системи - Буров, Є. В. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2002)
Прототипування - це один з етапів проектування розподілених інформаційних систем, під час якого проектувальник постійно порівнює параметри проектованої системи з параметрами існуючих типових вирішень. Запропоновано систему формальних специфікацій для підтримки вирішення цієї задачі.

Prototyping is another stage in distributed System design. In this stage System designer must take several decisions as to architecture and technical solutions to use. While doing so, he constantly compares the parameters of current Systems with parameters of known solutions and tries to ftnd the most fitting one. In this paper formai spécification to assist those tasks are proposed.
Keywords: 681.518; 681.327.8