Застосування еніологічних методів в архітектурній практиці - Туркот, О. Я. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2002)
Пропонується ближче ознайомитись з міждисциплінарною областю знання - еніологією. Наведено важливі події, які відбулись і склали основу в формуванні еніології за допомогою багатьох вчених з різних галузей наук. Оскільки екологічне житло паралельно формується з роботою архітектора, є необхідність в створенні метрологічної шкали еніометричних одиниць, які і будуть застосовуватись спеціалістами-проектантами.