Особливості динаміки керованого електромагнітного приводу вібраційної установки для ущільнення бетонних сумішей - Черно, О. О.; Гуров, А. П.; Новогрецький, С. М. (Видавництво Львівської політехніки, 2014)
Досліджено вплив реакції бетонної суміші під час її вібраційного ущільнення на динаміку вібраційної установки з електромагнітним приводом, що працює в режимі, близькому до резонансного. Розроблено динамічну модель, яка дає можливість розраховувати перехідні процеси у багатомасових вібраційних установках з керованим електромагнітним приводом і обирати структуру і параметри регуляторів системи автоматичного керування. The influence of the reaction of concrete mixture during its vibratory compaction on the dynamics of vibration unit with an electromagnetic drive, which is operated in the near-resonant mode, is researched. The dynamic model, which allows calculating the transients in multi-mass vibration devices with a controlled electromagnetic drive and which allows to choose the structure and the parameters of automatic control system regulators, is developed.
Keywords: керований електромагнітний привод; резонансний режим; перехідні процеси; вібраційне ущільнення; система автоматичного керування; controlled electromagnetic drive; resonant mode; transients; vibratory compaction; automatic control system