Специфіка регіоналізації змісту етнокультурного виховання учнів - Борисов, В. В.; Ткаченко, О. М. (Дрогобицький державний педагогічний університет імені Івана Франка, 2013)
У статті здійснено аналіз етнокультурного виховання учнів і визначено специфіку регіоналізації його змісту. Доведено, що засвоєння національних культур в режимі діалогу в полікультурному середовищі є важливим засобом розвитку особистості, збагачення духовного світу людини, бо сприяє формуванню особистого культурно-історичного розуміння світу. The article analyzes the ethnic and cultural upbringing and specificity regionalization of its contents. It is shown that the assimilation of national cultures in dialogue mode in a multicultural environment is an important means of personal development, enrichment of the human mind, for personal promotes cultural and historical understanding of the world.
Specific content regionalization ethnocultural education students
Keywords: виховання; регіоналізація; духовний світ; особистість; education; regionalization; the spiritual world; personality