Мовна норма як спосіб усунення деформацій математичного поняттєвого простору - Шаповал, Олена (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2002)
Системність поняттєвого простору є важливим аспектом розвитку духовної культури та пізнавальної діяльності. Проаналізовано деякі структурні деформації поняттєво - термінного простору математики та шляхи їх усунення, зокрема системне унормовування математичної термінології.

The main purpose of the paper is to analyze the structural deformations of the mathematical definition-term space and probable ways to remove them, in particular, by means of systemic normalization of the mathematical terminology.