Варіантне проектування квартир при реконструкції масового багатоквартирного житла 80-х років - Гнесь, І. П. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2000)
Висвітлено проблеми проектування багатоквартирного житла на основі дослідження процесів і методів адаптації типових планувальних вирішень квартир самими мешканцями згідно з демографічним складом сім’ї, способом життя і новітніми тенденціями організації сучасного інтер’єру.