Дослідження і порівняльний аналіз продуктивності маршрутизаторів на основі ОС Windows 2000, Freebsd, Linux. - Костів, О. Л.; Чучко, О. Ю. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2006)
Найпопулярнішою альтернативою комерційним маршрутизаторам є побудова маршрутизаторів на основі звичайних ПК з мережевими операційними системами і спеціалізованого маршрутизаційного програмного забезпечення. На основі статистичних даних проаналізовано роботу маршрутизаторів на основі ОС Windows 2000, FreeBSD та Linux. The most popular alternative to commercial routers is the construction of routers on the basis of PCs, network operational systems and specialized routing software. In this article on the basis of the statistical data is analysed performance of routers on the basis of operational systems Windows 2000, FreeBSD and Linux.