Ефект параметра розчинності у суспензійній полімеризації композицій метакрилових естерів з полівінілпіролідоном - Семенюк, Н. Б.; Дудок, Г. Д.; Меренько, Б. І.; Чопик, Н. В.; Скорохода, В. Й. (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
Досліджено вплив параметра розчинності на закономірності одержання гідрогелевих суспензій на основі кополімерів 2-гідроксіетилметакрилату та гліцидил- метакрилату з полівінілпіролідоном. Встановлено вплив природи розчинника на дифузійні процеси у суспензійній полімеризації, дисперсні характеристики гідрогелевих частинок та кінетику полімеризації. The effect of the solubility parameter on the regularities of the hydrogel suspension obtaining based on the copolymers of 2-hydroxyethyl methacrylate and glіcidil metakrilat with polyvinylpirrolydone is investigated. The influence of the solvent nature on the diffusion processes in the suspension polymerization, the dispersion characteristics of hydrogel particles and kinetics of polymerization is determined.
Keywords: полівінілпіролідон; 2-гідроксіетилметакрилат; параметр розчинності; суспензійна кополімеризація; гідрогель; polyvinyl pirrolidone; 2-hydroxyethyl methacrylate; solubility parameter; suspension copolymerization; hydrogel