Історичні передумови розвитку повітряно-десантних військ України - Сташко, А. І. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2005)
Висвітлено процеси зародження повітряно-десантних військ України в аспекті історичних паралелей з досвідом організації та ведення бойових дій аналогічних військових формувань різних країн.

The processes of Ukrainian air forces creation in the context of historical events related to the formation and the process experience of military actions with anology to the military troops formation in different countries have been considered.
Keywords: 356.169