Мультимодальне розпізнавання мови ворожнечі в соціальних мережах на основі емоцій - Бідак, Юлія Ігорівна (Національний університет «Львівська політехніка», 2023)
Бакалаврська кваліфікаційна робота виконана студенткою групи КН-413 Бідак Юлією Ігорівною. Тема “ Мультимодальне розпізнавання мови ворожнечі в соціальних мережах на основі емоцій”. Робота направлена на здобуття ступеня бакалавра за спеціальністю 122 «Комп’ютерні науки». Метою роботи є дослідження ефективності алгоритмів розпізнавання мови ворожнечі за допомогою мультимодального підходу, та порівняльний аналіз результатів з використанням лише однієї модальності. Об’єктом дослідження є процес розпізнавання мови ворожнечі. Предметом досліджень є методи, моделі, алгоритми розпізнавання мови ворожнечі. Досягнення мети відбувається за рахунок розробки та використання мультимодальних моделей, які включають обробку та аналіз як текстових, так і аудіо даних. Також важливим є проведення порівняльного аналізу цих мультимодальних моделей з моделями, що використовують лише одну модальність, для об'єктивної оцінки їхньої ефективності. Загальний обсяг роботи: 71 сторінка, 18 рисунків, 39 посилань. The bachelor's qualification work was performed by a student of CS-413 Bidak Yuliia with the topic "Emotion-based multimodal recognition of hate speech in social media". The work is aimed at obtaining a bachelor's degree in 122 "Computer Science." The aim of the research is to investigate the effectiveness of hate speech detection algorithms using a multimodal approach and to perform a comparative analysis of the results using a one modality. The object of the research is the process of hate speech recognition. The subject of the research includes methods, models, and algorithms for hate speech recognition.
Emotion-based multimodal recognition of hate speech in social media
Keywords: мова ворожнечі, мультимодальне навчання, класифікація, алгоритми машинного навчання, емоції, hate speech, multimodal learning, classification, machine learning algorithms, emotions.