Креативні та координаторські якості в архітектурній освіті та на шляху професії до майбутнього - Камьонка, Луціан В.; Kamionka, Lucjan W. (Видавництво Львівської політехніки, 2018)
Досліджено проблеми освіти у сфері архітектури та містобудування на рівні середньої школи у формі пілотної програми і в освіті інженерів архітектури на рівнях бакалавра та магістра. Створення та координація формування навколишнього середо- вища людей – основні риси освіти та професійної/творчої діяльності архітектора. Роль архітектора у цьому процесі надзвичайно важлива. Незалежно від того, чи архітектор творить у маленькій команді, чи працює у великій фірмі, складність творчого процесу, а також масштаб рішень роблять його відповідальним за творення простору і координацію процесу проектування. Тісна співпраця із промисловими дизайнерами та експертами з управління будівлями на кожному етапі розроблення –ключ до досягнення цілей. Будівельне проектування повинно бути результатом багатокрокового аналізу, кожне з рішень якого підтримується моделюванням, що дає змогу оцінити вплив прийнятої ідеї.

The article presents the problems of education in the fields of architecture and urban planning at the secondary school level in the form of a pilot program and the education of architecture engineers at the level of bachelor and master university courses. The key attributes of the education and professional/creative activity of an architect are the creation and coordination of the process of shaping the human environment. The role of the architect in the process is significant. Regardless of whether the architect creates in a small team or works in a large company, the complexity of the creation process, as well as the scale of the issues will make them responsible for space creation and the coordination of the design process. Close cooperation with industrial designers and building management specialists – at every stage of the design process – is key to achieving the objectives. Building design should be a result of a multi-criteria analysis, in which each of the solutions is supported by a simulation allowing to estimate the effects of the adopted concept.
Creative and coordination attributes in architectural education and in theway of profession for the future
Keywords: архітектор – професія майбутнього; ознаки творення та координації; architect – the profession of the future; attributes of creation and coordination; 711