Форми і методи більшовицького терору на Україні у 1920–1930-х рр. - Прокіп, Н. З. (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
Аналізуються форми, методи і способи встановлення більшовицького терору на території України у 1920–1930-х рр., тобто радянізація населення України, активне насадження більшовизму шляхом терору. Показано основні форми більшовицького терору і притаманні цим формам методи терору. Результат такого аналізу покаже рівень впливу радянських карально-репресивних органів на населення України, наслідки їх діяльності. This article analyzes the forms, methods, and the means of establishment of the Bolshevik terror in Ukraine in 1920–1930's, i.e. “Sovietization” of Ukraine's population, active intrusion of Bolshevism by means of terror. The subject of our study is to show the basic forms of the Bolshevik terror and methods, which are typical of them. The result of this analysis shows the influence of the Soviet penal repression towards the population of Ukraine, and the consequences of their activities.