Моделювання динамічних процесів у вібраційних технологічних апаратах з інерційним самоцентрувальним вібратором та асинхронним електродвигуном - Зайцев, О. І.; Шатохін, В. М.; Чернов, А. М. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2006)
Розроблено комплексну математичну модель одного класу вібраційних технологічних пристроїв з інерційним самоцентрувальним вібратором і асинхронним електродвигуном. Модель дає змогу вибирати електродвигун, визначати характер руху робочої камери, зусилля в підшипниках, тиск на підставу, вирішувати різні задачі синтезу. Подано результати досліджень для апарата конкретного типорозміру.

Complex mathematical model of one class of technological vibrating devices with inertial self-centering vibrator and anisochronous electric motor is developed. Model allows choosing an electric motor, defining effective box motions, energies in bearings, base pressure, solving synthesis problems. Effort results for concrete dimension-type device are introduced.
Keywords: 621.432.4