Напрями вдосконалення юридичної освіти та підготовки працівників правоохоронних органів України на основі використання європейського досвіду - Личенко, Ірина; Lychenko, Iryna; Лыченко, Ирина (Видавництво Львівської політехніки, 2017)
Визначено напрями вдосконалення юридичної освіти та фахової підготовки працівників правоохоронних органів України на основі використання досвіду ЄС у цій сфері. Сформовано завдання реформування юридичної освіти, досліджено практику підготовки юристів та працівників правоохоронних органів у країнах ЄС, доведено переваги тренінгових форм навчання за умов максимальної імітації реальних ситуацій. З’ясовано наукові підходи до проведення цих реформ та наголошено, що їхня реалізація здатна вплинути на якісний критерій оцінювання результативності юридичної освіти в Україні.

The article is devoted to the definition of areas of improvement of legal education and professional training of law enforcement bodies of Ukraine on the basis of the EU experience in this area. The article is devoted to the task of reforming legal education, research training practice lawyers and law enforcement officials in the EU, proved the benefits of training learning conditions for maximum simulation of real situations. In the article is scientific approaches to these reforms and stressed that their implementation is able to influence the quality criterion for evaluation of legal education in Ukraine.

Статья посвящена определению направлений совершенствования юридического образования и профессиональной подготовки работников правоохранительных органов Украины на основе использования опыта ЕС в этой сфере. В статье определены задачи реформирования юридического образования, исследована практика подготовки юристов и сотрудников правоохранительных органов в странах ЕС, доказано преиму- щества тренинговых форм обучения в условиях максимальной имитации реальных ситуаций. В статье выяснено научные подходы к проведению этих реформ и отмечено, что их реализация способна повлиять на качественный критерий оценки результативности юридического образования в Украине.
Areas of improvement legal education and training of the law enforcement officials in Ukraine on the basis of use European experience
Направления совершенствованияюридического образования и подготовки работников правоохранительных органов Украины на основе использования европейского опыта
Keywords: юридична освіта; освітні послуги; правоохоронні органи; підготовка працівників правоохоронних органів; правоохоронна діяльність; Національна поліція; публічне управління; legal education; educational services; law enforcement; training of the law enforcement officials; national police; public administration; юридическое образование; образовательные услуги; правоохра- нительные органы; подготовка сотрудников правоохранительных органов; правоохранительная деятельность; Национальная полиця; публичное управление; 340; 504