Algorithm of the successive approximation method for optimal control problems with phase restrictions for mechanics tasks - Дзюба, А.; Торський, А.; Dzyuba, A.; Torskyy, A. (Видавництво Львівської політехніки, 2022)
Запропоновано алгоритм методу послідовних наближень для задач оптимального керування за наявності довільних обмежень на керуючі та фазові змінні. Підхід базується на процедурах послідовного задоволення необхідних умов оптимальності у вигляді принципу максимуму Понтрягіна. Продемонстровано застосування алгоритму для задач оптимізації ваги силових елементів конструкцій за наявності обмежень міцності, жорсткості та технологічних вимог.

The algorithm of the method of successive approximations for problems of optimal control in the presence of arbitrary restrictions on control and phase variables is proposed. The approach is based on the procedures of consistent satisfaction of the necessary conditions of optimality in the form of Pontryagin's maximum principle. The algorithm application for the problems of weight optimization of power elements of structures in the presence of constraints of strength, rigidity, and technological requirements is demonstrated.
Алгоритм методу послідовних наближень для задач оптимального керування з фазовим обмеженням для задач механіки
Keywords: метод послідовних наближень; принцип максимуму Понтрягіна; фазові та проміжні обмеження; оптимальне проектування структур; successive approximations method; Pontryagin’s maximum principle; phase and terminal constraints; optimal design of structures