Інформаційна система автоматизації створення вебсайту з допомогою Bedrock - Соловей, Олександр Олександрович; Solovei, Oleksandr Oleksandrovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
Автоматизація процесів створення вебсайтів є актуальним завданням у сучасній цифровій екосистемі. Особливої значущості ця тема набуває в умовах зростання попиту на швидкий запуск проєктів, створення багаторазового контенту та зменшення технічних витрат. Запропонована інформаційна система поєднує структуровану архітектуру Bedrock, автоматичне розгортання через PHP Deployer та генерацію контенту за допомогою плагіна AI Engine на базі штучного інтелекту. Такий підхід дозволяє значно спростити життєвий цикл розробки WordPress-сайтів — від підготовки середовища до створення текстових матеріалів. Об’єкт дослідження: процеси створення, розгортання та наповнення контентом вебресурсів. Предмет дослідження: методи та засоби автоматизації створення вебсайтів на основі CMS WordPress із використанням сучасних інструментів — Bedrock, PHP Deployer та AI Engine. Мета дослідження: розробити інформаційну систему автоматизованого створення та публікації WordPress-сайтів, яка дозволить оптимізувати технічні процеси розгортання, а також автоматизувати наповнення сторінок контентом за допомогою штучного інтелекту. У ході роботи було реалізовано автоматизований цикл створення вебсайту на базі WordPress. Було використано структуру Bedrock для забезпечення відокремлення коду, плагінів та конфігурації. Автоматичне розгортання реалізовано через Deployer з використанням кастомних тасків для перенесення файлів і бази даних. Застосовано плагін AI Engine, що дозволяє генерувати контент у редакторі Gutenberg шляхом інтеграції з API OpenAI. Розроблена система є гнучкою, масштабованою та придатною до подальшого розширення.

The automation of website creation processes is a relevant task in today’s digital ecosystem. This topic becomes particularly important given the growing demand for rapid project launches, reusable content generation, and reduced technical overhead. The proposed information system integrates a structured Bedrock architecture, automated deployment via PHP Deployer, and content generation through the AI Engine plugin powered by artificial intelligence. This approach significantly simplifies the WordPress website development lifecycle — from environment setup to content generation. Object of research: processes of website creation, deployment, and content management. Subject of research: methods and tools for automating website creation based on the WordPress CMS using modern technologies — Bedrock, PHP Deployer, and AI Engine. Purpose of research: to develop an information system for the automated creation and publication of WordPress websites that optimizes technical deployment processes and enables content generation through artificial intelligence. In the course of the work, a full automation cycle for WordPress-based website creation was implemented. Bedrock structure was used to separate code, plugins, and configuration. Deployment was automated via Deployer with custom tasks for file and database transfer. The AI Engine plugin was integrated to generate content directly in the Gutenberg editor using the OpenAI API. The developed system is flexible, scalable, and ready for further expansion.
Information system for automating website creation using Bedrock
Keywords: 6.126.00.01; інформаційна система; WordPress; автоматизація; Bedrock; Deployer; AI Engine; деплой; генерація контенту; information system; WordPress; automation; Bedrock; Deployer; AI Engine; deployment; content generation. ?