Зміна роздільної здатності зображення засобом псевдообертання виродженого матричного оператора відносних симетричних мір конвергенції - Рашкевич, Ю.; Ізонін, І.; Пелешко, Д.; Малець, І. (Видавництво Львівської політехніки, 2015)
Розроблено метод зміни роздільної здатності зображення на основі псевдо- обертання виродженого матричного оператора відносних симетричних мір конвергенції. Процедура передбачає побудову виродженого квадратного матричного оператора на основі мір подібності. Експериментальні дослідження показують високу стійкість методу до обробки зображень із різкофлуктуаційною функцією інтенсивності. Це зумовлює можливість його застосування для оброблення зображень з різкими краями. The method of changing the image resolution based on pseudorotation degenerate operator's matrix of relative symmetric measures of convergence is developed. The procedure involves the construction of a degenerate square matrix operator based on measures of similarity. Experimental studies show high resistance to image processing method with sharply fluctuating function of intensity. This leads to the possibility of its application in image processing with sharp edges.
Keywords: зображення; надвисока роздільна здатність; міри подібності; матриця Мура–Пенроуза; псевдообертання; images; super-resolution; similarity measures; Moore-Penrose matrix; pseudorotation