Щлях Нестора Магна в еміграції: через Румунію і Польщу у 1921–1925 рр. - Гетьманчук, М. П. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
Висвітлено причини та умови переходу Н. Махна в еміграцію у 1921 р. Проаналізовано особливості життя та діяльності Н. Махна під час його перебування в Румунії та Польщі у 1921–1925 рр. Досліджено роль Н. Махна, яку він відігравав у радянсько-румунських та радянсько-польських відносинах міжвоєнного періоду. Reasons and terms of transition of N.Маchno light up in emigration in 1921. The features of life and activity of N. Маchno are analyzed during his stay in Romania and Poland 1921–1925. Probed role of N.Маchno, which he played in the Soviet-Romanian and Soviet-Polish relations of intermilitary period.