Врахування пружних деформацій опор обертових печей під час монтажно-налагоджувальних робіт - Кузьо, І. В.; Дзюбик, Л. В. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2009)
Досліджено вплив пружних деформацій опорних вузлів обертової печі на положення її осі обертання. Розглянуто випадки ремонтного видалення опор із визначенням переміщень та діючих навантажень на корпус. Показано, що неврахування пружності опор призводить до неточності у визначеннях положення опорних вузлів обертових печей під час монтажно-налагоджувальних робіт. Запропоновано підхід для визначення положення осі обертання за пружними деформаціями опор. Іnvestigational influence of resilient deformations of supporting knots of circulating stoves on position of its ax of rotation. The cases of repair delete of supports are considered with determination of moving and operating here loadings on a corps. It is retained that the not ccount of resiliency of supports results in inaccuracy іn position-finding supporting knots of circulating stoves at editing-adjusting works. Approach is offered for position-finding ax of rotation after resilient deformations of supports.
Keywords: обертова піч; пружні деформації; circulating stoves; resilient deformations