Дослідження напружено-деформівного стану пластинки з криволінійним отвором - Думанський, О.; Федюк, Є.; Dumanskiy, O.; Fedyuk, E. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2005)
Досліджено пружно-рівноважний стан пластинчастого елемента, послабленого п-кутним криволінійним отвором, який знаходиться під дією різноманітних силових факторів. Отримані формули комплексних потенціалів, за якими визначаються концентрація та інтенсивність напружень.

The offered operation is dedicated to research of tight - equilibrium state of a flap-type unit, loosened n-coal curvilinear hole, which one is under an operation of the different power factors. The formulas of complex potentials are obtained, from which one it is possible to define density and intensity of efforts.
The research of stressed state of plate with curvilinear hole
Keywords: пружно-рівноважний стан; пластинчастий елемент; n-кутний криволінійний отвір; концентрація напружень; інтенсивність напружень; tight-equilibrium state; flap-type unit; n-coal curvilinear hole; density of efforts; intensity of efforts; 539.3