Принципи побудови комп’ютерних систем опрацювання даних екологічного моніторингу - Погребенник, В.; Огуряєва, О. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
Досліджуються комп’ютерні системи опрацювання даних екологічного моніторингу поверхневих вод. Розглянуто види, концепції та принципи екологічного моніторингу, поняття “екоінформаційної системи”. Запропоновано та досліджено загальну структуру комп’ютерної системи опрацювання даних. Исследуются компьютерные системы обработки данных экологического мониторинга поверхностных вод. Рассмотрены виды, концепции и принципы экологического мониторинга, понятие “экоинформационной системы”. Предложена и исследована общая структура компьютерной системы обработки данных. This work is devoted to research of the computer systems of processing of information of ecological monitiring of superficial waters. Prospects, conceptions and principles of the ecological monitoring, concept of the ‘ecoinformation system’, are considered. It is offered and explored the general structure of the computer system of working of information.