Жінки-філософині, Аристотель та місце жінок у науці - Андрусяк, І. П.; Andrusyak, I. P.; Андрусяк, И. П. (Видавництво Львівської політехніки, 2019)
Досліджено проблему меншості жінок у науці, акцентовано на впливі ґендерних стереотипів на вибір професії, роду та виду діяльності. Наголошено, що жінки вкрай рідко стають об’єктом спеціальних філософських досліджень. Проаналізовано праці Аристотеля, його ідеї щодо організації полісу і його громадян, висловлювання античних мислителів про жінок.

The article explores the problem of a minority of women in science, focuses on the influence of gender stereotypes in choosing professions, gender and type of activity. It is noted that women rarely become the subject of special philosophical research. The works of Aristotel were analyzed, his ideas on the organization of the policy and its citizens, the statements of ancient thinkers about.

Исследуется проблема меньшинства женщин в науке, акцентировано внимание на влиянии гендерных стереотипов при выборе профессий, рода и вида деятельности. Отмечено, что женщины крайне редко становятся объектом специальных философских исследований. Проанализированы труды Аристотеля, его идеи по организации полиса и его граждан, высказывания античных мыслителей о женщинах.
Philosophic women, Aristotel and place of women in science
Женщины-философы, Аристотель и место женщин в науке
Keywords: жінки в історії; доступ до освіти; упередження; жінки-філософині; античні мислителі; громадянське суспільство; соціальна справедливість; рівність статей; women in history; access to education; prejudices; women philosophers; ancient thinkers; civil society; social justice; gender equality; женщины в истории; доступ к образованию; предубеждения; женщины-философы; античные мыслители; гражданское общество; социальная справедливость; равенство полов; 396.1