Фототепловий метод визначення коефіцієнта поглинання дзеркальних покрить - Петровська, Г. А.; Демкович, І. В.; Бобицький, Я. В.; Petrovska, H. A.; Demkovytch, I. V.; Bobytski, Y. V. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2005)
Розроблено фототепловий метод визначення коефіцієнта поглинання інтерференційних покрить лазерних дзеркал. Метод базується на реєстрації фотостимульованих змін, які виникають у дзеркалі під дією потужного лазерного пучка з відомим просторово-часовим розподілом енергії випромінювання, зокрема, теплових полів на поверхні дзеркала. Для реєстрації цих полів використані методи лазерної інтерферометрії. Для визначення невідомого значення коефіцієнта поглинання за експериментально зареєстрованим розподілом температури на поверхні дзеркала розроблено математичну модель та відповідне програмне забезпечення.

The determination photothermal method of absorption coefficient of covering of an laser mirrors is developed. The method is based on registration of photostimulated changes, which appear into mirror under influence of the powerful laser beam with the given spatio-temporal distribution of the radiation energy, in particular, thermal fields on the mirror surface. The laser interferometry methods are used for registration of the fields. The mathematical model and corresponding software for determination of an absorption coefficient unknown value using the experimental temperature distribution on the mirror surface are designed.
The determination photothermal method of absorption coefficient of mirrors covering
Keywords: 621.375.826