Організація експлуатації тепловозів ТЕ33А у пасажирському русі на ділянці Львів-Рахів - Фіялкович, Віталій Ігорович; Fiialkovych, Vitalii Ihorovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
Метою даної кваліфікаційної роботи бакалавра є підвищення ефективності пасажирських перевезень шляхом організації експлуатації сучасних локомотивів ТЕ33А з пасажирськими поїздами. Об’єктом дослідження є система технічної експлуатації локомотивів у пасажирському русі. Предметом дослідження є показники експлуатації тепловозів ТЕ33А з пасажирськими поїздами. У бакалаврській роботі запропоновано заходи з підвищення ефективності пасажирських перевезень використання локомотивів, що задіяні у маневрово-вивізній роботі з врахуванням специфіки цієї роботи. Для досягнення цієї мети у роботі проаналізовано особливості виконання маневрово-вивізних робіт, техніко-економічні параметри локомотивів, що задіяні у їх виконанні, систему кількісних та якісних показників використання даних локомотивів. Встановлено, що існуюча система обліку кількісних та якісних показників не у повній мірі підходить до аналізу роботи маневрово-вивізних локомотивів. У зв’язку з цим запропоновано новий перелік показників та засоби їх обліку. Запропоновано шляхи покращення удосконалених показників використання. У відповідному розділі розглянуто питання охорони праці у депо і запропоновано заходи з покращення умов роботи локомотивних бригад.

The aim of this bachelor's qualification paper is to improve the efficiency of passenger transportation by organizing the operation of modern TE33A locomotives with passenger trains. The object of the study is the system of technical operation of locomotives in passenger service. The subject of the study is the performance indicators of TE33A diesel locomotives operating with passenger trains. This bachelor’s thesis proposes measures to enhance the efficiency of passenger transportation using locomotives involved in shunting and export operations, taking into account the specific nature of such operations. To achieve this goal, the paper analyzes the characteristics of shunting and export operations, the technical and economic parameters of the locomotives used for these tasks, and the system of quantitative and qualitative indicators of their performance. It was found that the current system for recording performance indicators is not fully suitable for analyzing the operation of shunting and export locomotives. Therefore, a new set of indicators and means of recording them is proposed. Methods for improving and enhancing the use of these indicators are also suggested. The relevant section addresses occupational safety issues at the locomotive depot and proposes measures to improve working conditions for locomotive crews.
Organization of the Operation of TE33A Diesel Locomotives in Passenger Service on the Lviv–Rakhiv Route
Keywords: 6.273.00.02; тепловоз ТЕ33А; пасажирський рух; показники використання; розрахунок; TE33A DIESEL LOCOMOTIVE; PASSENGER TRANSPORTATION; PERFORMANCE INDICATORS; CALCULATION