Моделювання та оптимізація технологічних режимів сушіння деревини - Соколовський, Я.; Бакалець, А. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
Числовими методами розв’язана математична модель розвитку напружень та розподілу вологи у деревині під час сушіння та сформульована задача оптимізації цієї моделі. Проаналізовано вибір функції мети для мінімізації кінцевого вологовмісту у висушеному пиломатеріалі з врахуванням обмежень на напруження. Побудований багатоступеневий режим сушіння за рахунок розв’язання задачі оптимізації.
For the mathematical model of strain and humidity distribution in the process of wood drying solved by numerical methods an optimization problem is proposed. The goal function for the minization of the final moisture content in wood with strain constriction is discussed. A tri-step regime for wood drying is build by solving the optimization problem.