Використання пірокарбону, одержаного піролізом гумових відходів, для сорбції нафти та нафтопродуктів - Гринишин, С. О.; Знак, З. О.; Гринишин, К. О.; Скорохода, В. Й.; Hrynyshyn, S. O.; Znak, Z. O.; Hrynyshyn, K. O.; Skorohoda, V. Y. (Видавництво Львівської політехніки, 2023)
Описано результати вивчення складу та властивостей пірокарбону, одержаного під час піролізу гумових відходів. Із використанням чотирьох розроблених методик визначено здатність пірокарбону до поглинання нафти і нафтопродуктів. Встановлено, що пірокарбон може знайти практичне застосування як адсорбент для збору і локалізації розливів нафти і нафтопродуктів на твердих та водних поверхнях.

The paper describes the results of studying the composition and properties of pyrocarbon obtained during the pyrolysis of rubber waste. The ability of pyrocarbon to absorb oil and oil products was determined using four developed methods. It has been established that pyrocarbon can find practical use as an adsorbent for the collection and localization of spills of oil and oil products on solid and water surfaces.
Use of pyrocarbon obtained in the process of pyrolysis of rubber waste for absorption of oil and Petroleum products
Keywords: гумові відходи; піроліз; пірокарбон; адсорбент; нафта; нафтопродукти; rubber waste; pyrolysis; pyrocarbon; adsorbent; oil; petroleum products