Імітаційна модель управління однопродуктовими запасами - Александрова, І. Є. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2001)
Моделюється система управління однопродуктовими запасами. Щоденний попит на продукт та кількість днів між моментами часу подачі замовлення на постачання та її прибуттям вважаються випадковими. Як цільову функцію для вибору оптимальних значень змінних керування беруть сумарні витрати за період функціонування системи. The management system of single-product reserves has been simulated in this paper. Everyday demand for product and interarrival between time moments of purchase inquiry and product arrival are believed to be variated. Total expenditure of system functioning period is meant to be an efficiency function for choice of optimal range of control variables.