Чисельне моделювання швидкісного удару армованих сітками пружних композитів - Астанін, В. В.; Олефір, О. І.; Щегель, Г. О.; Олефір, А. О. (ООО «Компания «Индустриальные технологии», 2014)
Розроблена адаптована для розрахунку еластичних армованих сітками композитів ймовірнісна модель деформування і руйнування матеріалу для чисельного розрахунку високошвидкісного удару методом скінченних елементів. Детально розглянута методика і особливості моделювання. Порівняння результатів розрахунку енергопоглинання із отриманими експериментальними даними показує доцільність застосування запропонованої моделі. An adapted for flexible net-reinforced composites probabilistic material model of deformation and fracture for the numerical simulation of high-speed impact with FEM is developed. Modeling methodology and features are considered in details. Comparison of absorbed energy simulation results and experimental data shows the feasibility of the proposed model.
Numerical simulation of high-speed impact of net-reinforced flexible composites
Keywords: гнучкі еластичні композити; ударна міцність; МСЕ; сіткове армування; енергопоглинання; продавлювання матриці волокнами; flexible elastic composites; impact strength; FEM; net reinforcement; energy absorption; matrix punching shear by fibers